Trender inom resor och turism juni 2011

Inlagt av: birgitta   |  Kategorier: Hotell| Nyheter| Omdömen/Recensioner| Tips| Trend

30 Jun 2011

Då var det dags för sommarens första trendrapport från Traveltrends där vi bl a kan läsa om att den första Skype-telefonkiosken har invigts i Estland och att Mumbai i Indien är världens billigaste shoppingstad om man vill handla teknikprylar!

I Trendrapporten skrivs det även om ett nytt världsrekord då en flaska champagne såldes för 30 000 euro, motsvarande 282 000 svenska kronor, vid en exklusiv champagneauktion på Åland. Flaskan var en Veuve Clicquot daterad till cirka 1841 och en av 145 champagneflaskor som hittades i ett skeppsvrak förra sommaren i Ålands skärgård.

För dig som är sugen på att uppleva världens bästa strand i kombination med världens mest romantiska hotell är Providenciales i Västindien ett utmärkt resmål. Här har man chans att koppla av på den vita sandstranden Grace Bay och bo på det romantiska hotellet Seven Stars Resort, som nu erbjuder ”det mest romantiska paketet någonsin” med boende i en juniorsvit, middag på stranden för två och en flaska champagne.

Andra trender i korthet

Nordens största hotellBella Sky Comwell Hotel – har nu öppnat i Köpenhamn. Hotellet består av två torn som tillsammans har 814 rum, tre restauranger, en skybar och ett eget våningsplan enbart för kvinnor.

Kapstaden i Sydafrika har utsetts till världens bästa resmål 2011 av miljoner resenärer enligt resesajten Tripadvisor . Det var bland annat på grund av att man når många fantastiska vyer på kort köravstånd som Kapstaden kom på första plats. Sydney i Australien knep andraplatsen.

• Fler svenskar reser utomlands men allt färre väljer att åka på charterresor visar Vagabonds Resebarometer 2011. De nya reguljära lågprisflygen har tagit över charterflyget och blivit ett allt populärare transportmedel.

• Det har blivit vanligare att ha med teknikprylar på semestern visar en undersökning gjord av Ticket. Kameran är en självklar etta medan mobilen kommer på andra plats och många menar att en semester i ett fritidshus utan täckning är otänkbar.

• För dig som trivs bra i flygplan och helst aldrig vill kliva av har man nu byggt en exklusiv svit nära nationalparken Manuel Antonio i Costa Rica. Här kan man bland annat njuta av den fantastiska utsikten över Stilla Havet från svitens balkong!

Avslutningsvis kan vi meddela att Helsingfors har utsetts till världens bästa stad enligt den brittiska tidskriften Monocle! Staden sägs erbjuda högst livskvalitet. Det handlar om medborgarnas trygghet, grönområden, kollektivtrafik, antal soltimmar, uteserveringar, utbildning, hälsovård etc

 

 

 

 

 

 

 

Ladda ner Trendrapporten som PDF.

Foton: Champagneflaska flickr + Helsingfors sxc.hu

 

 

Share

Kommentera

Hotel Riverton

Hotel Riverton är ett fyrstjärnigt privatägt hotell i Göteborg, idealiskt beläget på gränsen mellan land och hav. Endast ett stenkast ifrån hotellet ligger Casino Cosmopol, Göteborgs-Operan, Stena Line och Göteborgs största shoppingcenter Nordstan. Hotel Riverton har 187 rum och 4 fullutrustade lägenheter, två restauranger, varav den ena med Sky Bar och en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp.
Läs vidare på www.riverton.se

Maila gärna dina kommentarer, synpunkter och tips till info@rivertonblogg.se


Följ Hotel Riverton på Twitter Besök Hotel Riverton på Facebook