Trender inom resor och turism december 2011

Inlagt av: birgitta   |  Kategorier: Hotell| Nyheter| Omdömen/Recensioner| Tips| Trend

2 Jan 2012

Då var det dags för årets sista trendrapport från Traveltrends som bland annat handlar om att turister snart kan utforska världens mest kända vrak Titanic , att Sverige har fått sin första officiella kokbok och att Göteborg har utsetts till nästa års mathuvudstad. Ett av skälen till att just Göteborg slog ut övriga finalister är att staden kan erbjuda en varierad meny med havets råvaror i centrum.

Vi kan också läsa om att ”världens sju nya naturliga underverk” har röstats fram. Dessa platser är underverk som inte har skapats av människan utan endast av naturen. Röstningen har pågått i ett halvår på stiftelsen ”New 7 wonders” hemsida. Vinnare blev den tropiska regnskogen Amazonas i Sydamerika med dess fantastiska djur- och växtliv. Halongbukten i Vietnam med sina 1969 småöar kom på andra plats medan Iguazúfallen i Argentina/Brasilien var det underverk som knep tredjeplatsen.

Andra trender i korthet:

• Island med dess vackra natur har utsetts till ”Bästa resmål 2012” enligt Lonely Planets läsare. Även Islands huvudstad Reykjavik kom på första plats i topplistan över världens bästa städer. Läsarna anser att staden bland annat erbjuder bra nattliv, utsökt mat och orörd natur runt hörnet.

• Många svenskar väljer sol och värme framför en vit (?) jul. Därför firar en hel del svenskar jul på varmare breddgrader som exempelvis Gran Canaria och Thailand visar Vings undersökning. De främsta skälen till att många väljer att åka utomlands är att vi vill ha värme, avkoppling samt slippa julstressen.

• Undersökningar visar att handeln var fel ute när de utsåg den färdiga matkassen som årets julklapp. Svenskarna vill istället ha teknikprylar och upplevelser i form av spa, ballongfärder och konsertbiljetter. Även presentkort ligger högt upp på önskelistan.

• Är du ett Twilight-fan? I så fall borde du åka till de amerikanska småstäderna Forks och La Push där Twilight-filmen utspelar sig. Dessa orter har efter filmens genomslag fått hundratals, ibland tusentals, besökare varje dag.

• Det är cirka 2000 amerikanska familjer som kommer till Västsverige varje år för att hämta sin Volvo. Många passar också på att turista i Göteborg och bekanta sig med staden.

Avslutningsvis är månadens resetips att åka till Helsingfors som har utsetts till världens mest kreativa centrum 2012. Helsingfors har fått utmärkelsen ”World Design Capital 2012”. Staden utvecklar kreativa lösningar på ett innovativt sätt med utgångspunkt i konsumentens behov. På deras hemsida kan du läsa mer!

Här kan du ladda ner trendrapporten som PDF.

Bilder:

Amazonas regnskog

Halongbukten

Iguazúfallen

Helsingfors

 

Share

Kommentera

Hotel Riverton

Hotel Riverton är ett fyrstjärnigt privatägt hotell i Göteborg, idealiskt beläget på gränsen mellan land och hav. Endast ett stenkast ifrån hotellet ligger Casino Cosmopol, Göteborgs-Operan, Stena Line och Göteborgs största shoppingcenter Nordstan. Hotel Riverton har 187 rum och 4 fullutrustade lägenheter, två restauranger, varav den ena med Sky Bar och en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp.
Läs vidare på www.riverton.se

Maila gärna dina kommentarer, synpunkter och tips till info@rivertonblogg.se


Följ Hotel Riverton på Twitter Besök Hotel Riverton på Facebook