Riverton satsar på sovkomfort

Inlagt av: birgitta   |  Kategorier: Hotell| Ombyggnation

17 Dec 2012

I samband med vår renovering av våningarna 8, 9, 10 och 11 har vi installerat ett antal multifunktionella lampor, så kallade NightCove i våra nya, exklusiva Premium sviter. Dessa lampor väcker dig inte bara mjukt och försiktigt utan bidrar även till att du kan somna lättare.

NightCove-lampan hjälper med ljud och ljus i olika färger, våglängder och intensitet till att reglera nivån på sömnhormonet melatonin och att få kroppen i fas med sin naturliga sömncykel. Det finns förinstallerade program för att somna, vakna, ta en tupplur eller bara slappna av mitt på dagen. Den motverkar även effekten av jetlag.

”Vår målsättning är att på olika sätt förbättra sömnkomforten och då är användningen av NightCove en del av detta. En förutsättning för att lamporna ska fungera är en total mörkläggning. Det har vi lagt mycket omsorg på. Vi har också nya dunmadrasser där luften kan ”cirkulera” runt hela kroppen,” berättar Magnus Hedlund, VD på Hotel Riverton.

Som gäst på Hotel Riverton får man små enkla råd för att förbättra sömnen. Till exempel rekommenderas att undvika ljus från TV, datorer och telefoner när man ska gå och lägga sig eftersom det gör oss piggare.
Allt för att du ska få en god natts sömn!

Vi har redan fått många positiva reaktioner på NightCove från våra gäster. Har du bott hos oss och testat? Berätta gärna vad du tyckte!

Somna till NightCoves ”Moonlight Waves” som tar dig till en tyst strand

i månskenet där du kan lyssna till ljudet av ett viskande hav.

Vakna mjukt till ett behagligt ljus och lyssna till vågbrus eller kanske din favoritsång!

Vill du läsa mer om vår renovering? Se länkarna nedan:

Uppskattad renovering slutförd

Spännande projekt vid vattnet

Nya, fräscha rum på våning åtta

Gammalt blir nytt 2012

Bilder: Riverton

Share

Kommentera

Hotel Riverton

Hotel Riverton är ett fyrstjärnigt privatägt hotell i Göteborg, idealiskt beläget på gränsen mellan land och hav. Endast ett stenkast ifrån hotellet ligger Casino Cosmopol, Göteborgs-Operan, Stena Line och Göteborgs största shoppingcenter Nordstan. Hotel Riverton har 187 rum och 4 fullutrustade lägenheter, två restauranger, varav den ena med Sky Bar och en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp.
Läs vidare på www.riverton.se

Maila gärna dina kommentarer, synpunkter och tips till info@rivertonblogg.se


Följ Hotel Riverton på Twitter Besök Hotel Riverton på Facebook