Gothia Cup färgar Göteborg

Inlagt av: birgitta   |  Kategorier: Tips

19 Jul 2011

Nu är det dags igen. Gothia Cup, världens största fotbollstävling för ungdomar har intagit Göteborg. Närmare bestämt 35.000 har kommit hit, så det är svårt att missa. Kanske är ni här just för att delta eller titta på Gothia Cup, men även för er som egentligen inte är så intresserade – ta tillfället och kolla in några matcher. Förslagsvis på Heden mitt i centrala Göteborg.

Kanske ni också stöter på något av de 19 lag som ingår i Meet the World. Ett projekt som drivs av huvudsponsorn SKF tillsammans med Gothia Cup. Under året genomförs förturneringar i ett tjugotal länder och vinnande lag i varje land får sedan komma hit för att delta i Gothia Cup. På så sätt får många ungdomar en chans de inte skulle fått annars.

I går kväll var det invigning på Ullevi och den fullsatta stadion med 53 000 åskådare fullständigt sjöd av entusiasm och förväntan. En verklig manifestation för vänskap och fair play! Se film här från invigningen på GP TV.

Under invigningen hyllades också de svenska bronshjältarna från dam-VM i Tyskland. Se klipp på Expressen TV (bilden till vänster). Innan dess hade de blivit firade på Götaplatsen. Stort grattis till bronset och en fantastisk turnering!

Och lycka till alla lag i Gothia Cup. Här hittar du hela spelschemat. Eller ladda hem det till din mobiltelefon här: iPhone eller Android.

Photo: Kwok-Keung Cheng

Share

Kommentera

Hotel Riverton

Hotel Riverton är ett fyrstjärnigt privatägt hotell i Göteborg, idealiskt beläget på gränsen mellan land och hav. Endast ett stenkast ifrån hotellet ligger Casino Cosmopol, Göteborgs-Operan, Stena Line och Göteborgs största shoppingcenter Nordstan. Hotel Riverton har 187 rum och 4 fullutrustade lägenheter, två restauranger, varav den ena med Sky Bar och en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp.
Läs vidare på www.riverton.se

Maila gärna dina kommentarer, synpunkter och tips till info@rivertonblogg.se


Följ Hotel Riverton på Twitter Besök Hotel Riverton på Facebook