Dags för Skandinaviens ledande filmfestival

Inlagt av: birgitta   |  Kategorier: Aktiviteter| Filmfestivalen| Skybaren

22 Jan 2013

Göteborg International Film Festival ligger oss varmt om hjärtat. Ända sedan starten har eventet lockat flera hundra tusentals besökare hit till Göteborg och väldigt många har bott hos oss på Riverton.

I år är det dags för den 36:e filmfestivalen, som också kommer vara större än någonsin. Med närmare 500 filmer från 84 länder och ett 40-tal seminarier. Det kommer förstås också att myllra av fester, klubbar, musik, mat och utställningar under festivalens elva intensiva dagar. Årets tema är filmer från Chile.

Nytt för i år hos oss på Riverton är filmen ”SKYBAR” som handlar om just filmfestivalen och som utspelar sig på Hotel Riverton. Det är en film i fickformat som visas för en person åt gången. Filmen är ca 25 min lång och visas var 20:e min kl 12-22, fr.o.m lör den 26:e jan – lör den 2:a feb. Här kan du läsa mer om filmen och köpa biljetter.

Vår restaurangchef Svante laddar också för festivalen och berättar: ”Filmfestivalen har ju arrangerats väldigt många år nu och Riverton har alltid haft en central plats i festligheterna. I år sprids aktiviteterna mer över hela Göteborg, men festivalens kärna finns fortfarande på Järntorget med omnejd. För många filmentusiaster är vår Skybar den självklara mötesplatsen. Därför har vi öppet alla dagar under hela festivalen ända fram till tre fr o m invigningsdagen på fredag. Det brukar vara fullsmockat med folk och kändistätt mingel. Lördag – fredag ordnar vi också s k regissörsmiddagar, då folk i branschen tar tillfället i akt att träffas”.

Med Skybaren i huset, närhet till biograf Draken, händelsernas centrum och Pustervik som bjuder på ett antal klubbar och fester i filmens tecken är förstås Hotel Riverton en utmärkt plats att bo på.  Vi ses i minglet!!!!

Aktiviteter på Hotel Riverton under filmfestivalen:

-  Skybaren öppen för mingel till 03.00 (tom. lördagen den 2/2)

- Regissörsmiddagar (tom. fredagen den 1/2)

- Filmlunch dagligen (tom. lördagen den 2/2) Pris: 99 kr

 

Passa också på att njuta av den fantastiska utsikten från vår Skybar!

Bilder:

GIFF 2013

Riverton

Share

Kommentera

Hotel Riverton

Hotel Riverton är ett fyrstjärnigt privatägt hotell i Göteborg, idealiskt beläget på gränsen mellan land och hav. Endast ett stenkast ifrån hotellet ligger Casino Cosmopol, Göteborgs-Operan, Stena Line och Göteborgs största shoppingcenter Nordstan. Hotel Riverton har 187 rum och 4 fullutrustade lägenheter, två restauranger, varav den ena med Sky Bar och en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp.
Läs vidare på www.riverton.se

Maila gärna dina kommentarer, synpunkter och tips till info@rivertonblogg.se


Följ Hotel Riverton på Twitter Besök Hotel Riverton på Facebook